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Annex 

Public Consultation on the Proposed Business Operation of the Do Not Call Registry by 

Personal Data Protection Commission, Singapore (“PDPC”) dated 15 May 2013   

  

1. Question 2   

CSPL Comment:  

 
We would like to clarify whether only one contact person be registered under the main 

account? From a corporate governance perspective, it may not be prudent to leave the 

administration/contact of the main-account to only one employee. We would like to 

propose the possibility of for example registering a common email address that may be 

accessible by 2 or more employees and listing the names of all these employees as the 

relevant contact persons. 

 

2. Question 3   

CSPL Comment:  

 

(a) We would like to understand PDPC’s rationale for limiting the number of sub-

accounts given an administrative fee will be charged for each sub-account creation.  

Our view is that such a limit may be unduly restrictive especially for large 

organizations. 

 

(b) We would like to know whether the notification email in response to a search by a 

sub-account holder will be sent only to the email of the sub-account holder or to email 

of main-account holder as well. We are proposing notifications to both account 

holders for better control by the main account holder. 

 

(c) We would like to know whether searches be conducted from a main account or only 

from a sub-account? We recommend that they can be conducted from either account 

for flexibility. 

 

3. Questions 4 and 5   

CSPL Comment:  

   

(a) We would like to seek PDPC’s clarification as to whether Part IX of the Act applies to 

any organization (whether foreign or Singapore registered) (“3P Service Provider”) 

who has been engaged by a Singapore registered organization (“Organisation”) to, 

for example, conduct telemarketing services on the basis that it falls under the 

definition of “sender” under section 36(1) of the Act. 

 

(b) Assuming that the obligations of Part IX of the Act fall on both the 3P Service 

Provider as well as the Organization (as the party authorizing), we would like to seek 

PDPC’s clarification as to whether, if in the contract between the 3P Service Provider 

and the Organisation, the obligation to conduct the checks with the DNC Registry is 

imposed on the service provider, such contractual provisions will constitute the 

Organisation as having taken reasonable steps  and deemed not to have authorized 
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the sending of the message under Section 37(4) of the Act. If so, we propose that 

foreign organizations should be allowed to register their own accounts with the DNC 

Registry. 

 
(c) We would further like to seek PDPC’s clarification on a situation whereby the 

Organisation outsources for example telemarketing services to the 3P Service 

Provider and where the database of phone numbers belongs to the 3P Service 

Provider (for example a telecommunications services provider) and not the 

Organisation. In such a scenario, do the obligations of Part IX of the Act continue to 

fall on both such 3P Service Provider as well as the Organization?  Similarly, if in the 

contract between such 3P Service Provider and the Organisation, the obligation to 

conduct the checks with the DNC Registry is imposed on the 3P Service Provider, wll 

such contractual provisions constitute the organisation as having taken reasonable 

steps and deemed not to have authorized the sending of the message under Section 

37(4) of the Act? 

 

4. Question 8   

CSPL Comment:  

We would like to propose that payment methods extend beyond credit card and IDD from 

a corporate account holder perspective. 

  

  

  

 

 


